Utmed Riksväg 40…

Jag och en kompis var ute på en lite fotorunda. Vi började med att åka upp till inflyget vid flygplatsen i förhoppning att det skulle komma lite flygplan som vi kunde fotografera. Det fanns inte så mycket annat intressant heller. Det enda i flygväg jag lyckades plåta var en liten fjollig helikopter. Kompisen berättade atthan hade spanat in ett ställe utmed Riksväg 40 som såg intressant ut så vi hoppade in i bilen och for dit.

Han hade spanat in stället på Google Earth och det fanns en lång men smal sjö där. Vi passerade grinden genom viltstängslet och såg genast någon konstigt. Bredvid grusvägen fanns det en kort asfalterad sträcka och någon slags bod, eller kur. Ja, typ biljettkur eller nått sånt. Vad gjorde den där? Vi fortsatte köra utmed sjön. Vägen var smal men det var inga problem att köra där. Plötsligt såg vi en massa nedfallna träd över vägen. Det var inte mycket att göra än att backa tillbaka. Det var en bra bit att backa och när jag såg en glänta och fick snilleblixten att vända där. Det slutade med att jag rev loss halva främre stötfångaren eftersom ett elakt litet träd häktade tag i den. Det gick rätt smidigt att laga även om jag inte kunde göra det just då.

Vi körde tillbaka och ställde bilen ungefär där vi kört in och började promenera utmed sjön. Hela stället känndes… konstigt. Det var något obehagligt över hela platsen. Det är svårt att beskriva men både jag och min kompis kände att vi liksom inte skulle vara där. Ungefär som vi kommit in på någon hemlig plats för test av biologiska vapen. Hela platsen gav en jäkligt obehaglig känsla utan att man kunde sätta fingret på varför. Kan det ha varit för att man knappt såg ett enda spår efter människor? På de flesta ställen ligger det ju ölburkar och annan skit, men här såg man inget sånt förutom några skyltar om att det var förbjudet att fiska i sjön. Det låg också en båt där..

VI gick runt sjön och kom till andra sidan där jag fått vända med bilen. Trädet som fastnad i stötfångaren fick utstå min hämnd genom att jag försökte bryta av en gren på det. Grenen böjde sig bara. Väl tillbaka vid bilen tog vi lite kaffe och macka och sedan fortsatte vi på en väg min kompis kört ett tag tidigare. Han hade sett ett gammalt, till synes övergivet, hus utmed vägen och var lite nyfiken på det. Huset hade sett uövergivet ut på precis alla sätt och vis förutom att det stod några tallrikar vid ytterdörren. Vi körde undan bilen och knallade upp till huset, ivrigt spanande efter minsta tecken på att det skulle vara bebott. Inte ett livstecken. Jo, det satt en katt i fönstret och tittade på oss. Ja, alltså det fönster som inte var igenspikat. Inte en chans att någon kunde bo där. Huset var i uruselt skick. Det fanns en del gamla skumma byggnader runt omkring. Det kändes rätt obehagligt att knalla runt där så vi åkte därifrån. Jag knappte några bilder på det. Det var ett riktigt obehagligt hus.