Demonstration och motdemonstration, 1 maj 2014

Demonstration och motdemonstration, 1 maj 2014

Jag och en kompis begav oss in till stan för att betrakta spektaklet i hopp om att det skulle kunna ge lite intressanta bilder. Och det gjorde det. Det var en salig blandning av våldsvänster, antifascister, mer normal vänster samt vanliga medborgare som effektivt störde nazisternas demonstration. Inte för att jag är någon anhängare av nazister men det hade vart lite intressant att få höra vad de hade att säga men det fick vi inte göra eftersom motdemonstranterna effektivt förhindrade detta. Ja ja, vi har alla olika syn på vad man får säga och inte säga i en demokrati.

Hur som helst så blev det en hel del intressanta bilder. Jag har alltid velat fotografera människor men har liksom inte kunnat med att göra det. Jag är inte bekväm med att gå på stan och fota främlingar trots att det är min fulla rätt att fota vad jag vill och vem jag vill på offentlig plats. Dessutom får jag publicera bilderna också. Så länge jag inte gör det i kommersiellt syfte så är det ganska så fritt fram att fota. I det här sammanhanget kändes det mer okej att göra det även om en maskerad vänsteraktivist starkt ifrågasatte att jag fotade honom. Han ville veta i vilket syfte jag fotade och varför jag fotade just honom. Han hade uppenbarligen lite dålig koll på mina och andras medborgerliga rättigheter. Jag försökte förklara detta men det verkade han ha lite svårt att greppa. På tal om demokrati och antifascism alltså.

Länk till bilderna.